Krátké zprávy #25 – Aktuality za červenec

Portal 2 SoundtrackPo delší době přináším opět přehled novinek ze světa Portalu. Koncem června a téměř celý červenec jsem byl na dovolené, proto zde v tu dobu nebyly žádné aktuality.

  • Valve vydalo druhou část soundtracku z Portalu 2. Stahovat můžete na oficiálních stránkách. Archív obsahuje 18 skladeb a je velký přibližně 130 MB. K dispozici jsou také další vyzváněcí tóny pro telefony.
  • O soutěži Summer Mapping Initiative jsem již psal. Soutěž již byla vyhodnocena. Pokud si chcete vyzkoušet vítězné mapy, tak na prvním místě skončila mapa Patent Pending a na druhém Infinifling. Čestnou cenu poroty získala také mapa Edifice.
  • Portal 2 byl nejprodávanější hrou na Steamu za první polovinu roku 2011. Celkově se odhadem prodalo 1 128 000 kusů, za které Valve utržilo 56,4 miliónů $.
  • Na Flickeru si můžete prohlédnout úžasný dort ve tvaru Space Core.
  • Poslední dobou se objevují problémy se zasekáváním obrazu i zvuku. Pokud máte stejný problém, tak nejste určitě sami. Vývojáři se snaží problém identifikovat. Můžete jim pomoci nahlášením své chyby spolu s informacemi o svém PC.
  • Co se týče plánovaného DLC, tak je k dispozici několik nových informací. DLC bude obsahovat novou kooperativní kampaň s vlastním příběhem, challenge mód bude pro coop i hru jednoho hráče, do hry bude přidána možnost přemapovat si tlačítka na ovladači podle svého uvážení. Celý balíček by měl vyjít již velmi brzy…
  • Během letních slev byl do hry přidán nový achievement s názvem Talent Show, celkově jich je tak ve hře již 51. Statistiky na tomto webu budou aktualizovány později.
  • Portal Mapperz School od Fluppyho má už druhý a třetí díl.
  • V době mé nepřítomnosti tento web oslavil první rok existence. I když jsou zde nějaké aktuality už od oznámení hry v březnu, doména byla koupena až 8.7.2010 a tento den byla také stránka oficiálně zveřejněna a spuštěna. Za tu dobu zde bylo přibližně 43000 návštěvníků, za což jim děkuji. Bez fanoušků a návštěvníků by tento web neexistoval…
  • Poslední zpráva se týká mé dovolené. Mimo jiné jsem byl navštívit univerzitu MIT v Bostonu, jednu z nejlepších technických univerzit na světě. Na této univerzitě existuje tradice provádění různých vtípků v kampusu školy, říkají tomu hacky. Jednou třeba umístili policejní auto na střechu jedné z budov a podobně. A jak že to souvisí s Portalem? Průvodce se zeptal, kdo z přítomných zná Portal a poté sdělil, že při vydání hry byl celý areál školy polepen samolepkami modrých a oranžových portálů 🙂

19 komentářů u Krátké zprávy #25 – Aktuality za červenec

  1. Strnadik napsal:

    jéj už se těším na další DLC 😀

  2. honza napsal:

    super, takže ten problém se sekáním se řeší 🙂

    k tomu DLC dabérka GLaDOS před 14 dny říkala, že už dodabovala multipalyer v P2 DLC, stejně jako jasper si myslim, že to DLCečko vyjde velmi brzy, ale možná valve chce nejdřív opravit to sekání, to by mohlo vydání DLC zbrzdit

    jinak jsem rád, že je jasper zpátky, ne že zejtra zase někam na měsíc odjedeš 😀

  3. newborec napsal:

    Snad tam bude i něco ála SP, ne jen výzvy…

  4. xzibitusak napsal:

    Možná by bylo lepší ty novinky psát každou zvlášť a né najednou protože by aspoň bylo víc článků a každá novinka by měla u sebe popsáno vícero informací a také by to pak nebylo měsíc pusto i když teď si měl dovolenou to všichni chápeme 😀 Hele a ty zdi tam ještě měli nebo to jenom říkali že tam byly v den vydání ?

  5. Half-lifeblazen napsal:

    Uvítal bych kdyby do SP v DLC dali aspoň malou kampaň za Douga Ratmana.

  6. Jasper napsal:

    xzibitusak: jen při vydání…

  7. honza napsal:

    hele ten problém se sekáním hry je fakt divnej řeknu vám co se mi stalo:
    Asi před 1 týdnem se mi P2 začal z ničeho nic sekat, tak sem se to snažil ruzne opravit, ale nešlo to. převčírem sem se rozhodl zahrát si coop s jednim kamarádem. ze začátku se to dost sekalo, ale pořád se to sekalo mín a mín, po 1 hodině sekání přestalo. včera sem P2 nehrál. dneska sem hrál P2 a už se to vůbec neseká.
    Valve je vždycky originální, asi i v chybách 😀

  8. Cavaski napsal:

    Dík, už mám výmluvu, jak odůvodním další hodiny hraní P2: Musím vyřešit problém se sekáním.

    Ještě malý dotaz, který asi způsobí vlnu nevole. Mám na P2 nahráno 42 hodin, ale jen na SP. Je na konci coop něco, co musím vidět? Protože měsíc od vydání jsem neměl dost výkonný počítač a po koupi už to měli všichni dohrané několikrát. Asi chápete, že hra s někým, kdo přijde do místnosti a než se rozkoukáte, ukazuje vám 2 místa pro portály je nudná (zkoušel jsem to a po hodině jsem to vzdal, vypadal jsem vedle něho jako tupá ovce následující vševědoucího berana). Případně jestli se nestane zázrak a nenajde se někdo, kdo coop ještě nehrál nebo má alzhailmrovu chorobu a řešení zapomněl.

  9. honza napsal:

    to cavaski: zkus na steamu v komunite najit skupinu portal CZ/SK a tam urcite nekoho najdes

  10. Cavaski napsal:

    Dík za radu. Coop dohrán a opravdu to stálo za to.

  11. MililiVantili napsal:

    Žádný sekání jsem nezaznamenal, jediný co jsem zaznamenal bylo to, že mám najednou z ničeho nic anglický titulky a nevim jak to předělat na český. 2x jsem už i odinstaloval hru a zase nainstaloval, všechny texty ve hře jsou CZ, ale titulky anglicky. je to na 3,14ču. steam taky v CZ…nevím co s tím…

  12. honza napsal:

    portal 2 na steamu byl zlevněn na 22,49€ natrvalo
    jinak to sekání se zase vrátilo, ale pořád je to lepší než před tim.
    to MililiVantili: vůbec nevim co máš s tema titulkama, díval jsem se trošku na internet, ale o žádný takoví chybě tam neni žádná zmínka, jinak si myslim, že s anglickýma titulkama to není zas tak hrozný (jestli umíš anglicky)

  13. honza napsal:

    to jasper: nemáš tam chybu v tom, že se prodalo odhadem 1 128 000 kusů, když tady http://www.zing.cz/novinky/5484/portal-2-prodal-jiz-3-miliony-kusu říkaji, že se prodalo více jak 3 000 000 kusů? (mě se vážně moc nezdá, že by se prodal jen 1 milion, když se mi zdá málo i těch 3 milionu 🙂 )

  14. Cavaski napsal:

    to Honza: Těch 1 128 000 kusů je prodejem pouze přes Steam, cca další 2 miliony krabicově přes EA.

  15. Jasper napsal:

    honza: Jj, Cavaski má pravdu. Ten milion je odhad pouze pro Steam, ty 3 miliony jsou nejspíše i s verzemi pro konzole…

    MililiVantili: zkus napsat do konzole cc_lang "czech"

  16. honza napsal:

    aha, tak to jo, ale stejně je to nějak málo 🙂

  17. MililiVantili napsal:

    dík za pomoc, ten příkaz by možná fungoval, ale udělal jsem to jinak. přejmenoval jsem soubor subtitles_czech na subtitles_english a přepsal původní soubor…zatím to funguje, ale ten příkaz si radši napíšu 😉 takže díky

  18. Cavaski napsal:

    Mně 3 miliony zase tak málo nepřijdou. Ve srovnání např. s Crysis 2, o kterém se tvrdí, že je velmi úspěšné, Portal 2 rozhodně nepropadá. Dokonce se započtením odchylky prodejů přes Steam (1,128 mega je jen odhad) může být P2 i prodávanější. Navíc, s novou cenou prodeje určitě ještě trochu stoupnou.

  19. honza napsal:

    hmm to máš pravdu, portal 2 je třetí nejprodávanější na steamu (před tim byl kolem desátého místa)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Avatary zajišťovány službou Gravatar. Vyžadované informace jsou označeny *

*