Krátké zprávy #24 – Soutěže, Portal Mapperz School, Razer

  • Valve pořádá soutěž o nejlepší hudební video k songu Exile, Vilify od skupiny The National, který hrál v Portalu 2. Soutěžní hudební videa je třeba do 15.7.2011 nahrát na YouTube s tagem PORTAL2NATIONALEXILE. Vyhrát můžete kytaru podepsanou členy skupiny The National, balík promo předmětů od Valve a trička Jinx.
  • Začátkem měsíce skončila další soutěž, která se tentokrát týkala vytváření vlastních map do hry Portal 2. Celkem se do soutěže zapojilo 238 map, takže pokud už vás základní mapy ze hry nebaví, můžete zkusit něco nového. Zmíněné mapy jsou k dispozici ke stažení a aktuálně probíhá jejich vyhodnocení. Mezi soutěžícími je i mapa Through the Facility od českého tvůrce s přezdívkou Fluppy.
  • Když už jsme u Fluppyho, tak nelze nezmínit jeho Portal Mapperz School. Pokud vás tedy zajímá tvorba map do Portalu 2, ale nevíte jak na to, určitě si pusťte první díl, který vyšel tento týden.
  • Za zmínku stojí také nová Portal Wiki, kde lze najít spoustu informací ze světa Portalu. Neobsahuje ale zatím tolik informací, jako například Combine OverWiki.
  • Poslední zpráva se týká Sixense MotionPack DLC, o kterém jsem psal již včera. Ve videu pod aktualitou si můžete prohlédnout, jak vypadá zmiňovaná manipulace s portály prostřednictvím pohybového ovladače v tomto DLC.

20 komentářů u Krátké zprávy #24 – Soutěže, Portal Mapperz School, Razer

  1. Fluppy (Comp Cube) napsal:

    Jé děkuju za zmínění! 😀 Už pracuju na druhém dílu.

  2. Jasper napsal:

    Není zač 😉

  3. A.J.Rimmer napsal:

    Nevite nekdo navod na stahovani tech map a jak se potom davaj do hry?

  4. Jasper napsal:

    Tady máš návod na spuštění té Fluppyho mapy, ty ostatní by měly fungovat stejně:
    http://aperturescience.webnode.cz/news/through-the-facility-mapa-pro-portal-2/

  5. Fluppy (Comp Cube) napsal:

    Single-player mapu spustíš v konzoli pomocí příkazu „map jméno-mapy“ (bez uvozovek). Předtím jí musíš dát do složky portal2/portal2/maps

    Co-op mapy jsou popsané v mém návodu na který Jasper dal odkaz.

  6. Will napsal:

    Přijde mi, že za ten Sixense to budou vyhozený peníze, pokud s tím půjde dělat jen tohle.

  7. Half-lifeblazen napsal:

    Díky Portal Maperz School začínám pomalu chápat základy mapování a na sinexe se těším konečně nové testchambery s pohybovým ovladačem jen škoda že to bude hodně drahé.

  8. A.J.Rimmer napsal:

    Dekuji mnohokrat za vase rady

  9. MililiVantili napsal:

    Přátelé nevím kde jinde bych se na to mohl zeptat. Mám steam v češtině, hru portal 2 mám taky v češtině, ale titulky mám anglicky…nevíte jak to změnit? míval jsem je normálně v češtině a pak najednou nevím proč jsou anglicky…nevíte jak to spravit? dík za případné odpovědi.

  10. Pasta napsal:

    Mimochodem už je Soundtrack Vol. 2

  11. Half-lifeblazen napsal:

    Jinak právě do updatu přidali nový achievement Talent Show pro co-op.

  12. honza napsal:

    http://www.youtube.com/watch?v=25ClYY5mwbc&feature=player_embedded Tady máte Want You Gone – Fan Music Video, je to fakt hodně pěkný 😉

  13. Cavaski napsal:

    Mohl by mi někdo zkusit poradit s mojim problémem? Z ničeho nic se mi začal Portal 2 sekat. Nějakou dobu jede naprosto plynule s vyskou fps, následuje lag, znova to jede dobře, potom zase lag… Někdy je to opravdu časté a totálně to odrovná herní zážitek. Ještě u outra mi nachvilku vypadne zvuk a poté naskočí zpět zdvojený, s tím, že jeden je o trochu později. Snižovat detaily, rozlišení, i vypínat čekání na vertikální synchronizaci jsem zkoušel. Snad chápete, co tím myslím, hrozně špatně se to vysvětluje.

    Moje sestava:
    CPU: Intel I5 2400
    GPU: AMD ATI 5750
    RAM: 12 GB

    Předem dík.

  14. Half-lifeblazen napsal:

    Hm zajimavé tohle se mi taky občas stává a nejčastěji v místech kde jsou gely a u outra taky někdy mám zdvojený zvuk ale ne až tak extrémě bohužel nevím čím to může být myslel jsem si že má konfigurace je zastaralá viz. P4 3.06 GHz 1.5 GB RAM a GPU NVIDIA GEFORCE 9500 ale jak vidím blbne to i na lepších konfigurací ale pokud vím lag mi způsobuje i krátkej výpadek Steamu.

  15. honza napsal:

    já mám stejný problém, asi este horší, protože se s tím fakt nedá hrát, začalo to nedávno z ničeho nic, před tím to šlo úplně plynule.
    Zkusil sem dát všechno na nejnižší kvalitu, ale vůbec nic se nezměnilo. 🙁

    Ne, že bych to este někomu přál, ale bylo by dobrý kdyby to byla nějaká rozsáhlá chyba, potom by třeba Valve mohlo vydat opravu…

  16. Cavaski napsal:

    Taky mi to dříve nedělalo, a teď mě to donutilo hrát Portal 2 na notebooku s integrovanou grafikou s 20 fps. Je to stále lépe hratelné než s těmi lagy. Spa-Spa-Spa-a-a-ac-ac-ce-ce-e-e!!

  17. Half-lifeblazen napsal:

    Je fakt že se to zhoršilo sice mi u gelu sekalo hned po vydání ale ne extrémě a když jsem teď naposled dohrál Portal 2 tak přesně v místě kde tečou 3 gely a jedou bomby v trubkách ještě než vyjedu za Wheatleym nahoru ve finále se to trhalo fakt jak snímky na projektoru a to mi nikdy nedělalo doufám že to Valve spraví v dalším updatu pokud se problém stává i každému.

  18. Cavaski napsal:

    U mě nemá vliv, jestli jsou na mapě gely nebo se dívám do zdi, je to pořád stejné. Ale nejhorší je to asi hned ze začátku a potom až ve finálním souboji. Ještě mám malý poznatek, že lag přichází nejčastěji při aktivování nějakého triggeru, než se spustí událost (GLaDOS začne mluvit, gel začne téct, něco se rozbije…)

  19. Luky napsal:

    vim že to dělám podruhý ale na nějakej čas tuhle stránku považuju za —*Dead*— 😀

  20. Jasper napsal:

    Byl jsem na své nejúžasnější dovolené v životě 😀 Na aktualizace webu nebyl vůbec čas ani nálada, navíc se ani nic zásadního neodehrálo 😀

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Avatary zajišťovány službou Gravatar. Vyžadované informace jsou označeny *

*