Portal 2 DLC #1 oznámeno

Valve před malou chvílí oznámilo první DLC pro Portal 2. Balíček do hry přidá nové testovací místnosti, challenge mód pro hru jednoho hráče i pro kooperativní režim, žebříčky a další dosud neoznámené vlastnosti. Balíček vyjde v létě a bude zdarma na všech platformách, tedy PC, Mac, Xbox 360 i PS3.

Portal 2 logo

58 komentářů u Portal 2 DLC #1 oznámeno

  1. honza napsal:

    jaspere co znamená DLC?

  2. Will napsal:

    Downloadable content, další rozšíření hry.

  3. Jasper napsal:

    Jj, přesně jak psal Will. Jednoduše řečeno je to takový stahovatelný datadisk.

  4. honza napsal:

    aha, já se ale stejně nejvíc těším na editor (ten doufám vyjde dřív než to DLC)

  5. Jasper napsal:

    Nové levely myslím můžeš dělat už teď – v Alien Swarm editoru.

  6. Kmotr napsal:

    Poslouchat po dohrani portalu 2 tu pisnicku to je proste jedna z veci kterou bych pral vsem lidem .. aby po 7 hodinach co v kuse hrali portal 2 slyseli tu pisnicku … to co to navodi ten pocit kterej dava smysl jen kdyz znate vsechny souvislosti to je proste neco co zazije maximalne par desitek tisic lidi na celym svete .. z tech nekolika miliard co na svete sou .. to je tak smutny …. :))

  7. Popoill napsal:

    ?? a jak?

  8. Pasta napsal:

    Myslíte že testovací místnosti budou zakomponované do singleplayerové kampaně nebo budou jako v Portalu 1 v nějaké extra nabídce ?

  9. Fluppy (Comp Cube) napsal:

    Valve by také mohlo přidat pár glitchů do Portalu 2, mě se stýská po OoB Speedrunech. 😀
    Jinak doufám, že nové chambery budou těžší.

  10. Popoill napsal:

    To tky doufám fluppy 😀 mno a možná by to chtělo udělat pár menších vylepšení v co-op jakože bugy 😀 s kámošem jsme jich našli více než 10 a to je dost. některé se dají i zneužít.

  11. Martin napsal:

    na dlc se už těšim ale doufám že to bude težší a že coop mapy budou víc „coop“ protože hodně map jde udělat v jednom hráči kdyby na konci nebyli pojistky že můžou projít jen oba hráči najednou 😀

  12. Lubci50cal napsal:

    hmmmm leaderboardy….

  13. Necroman napsal:

    DLC a zdarma, super 🙂
    jinak pravda, nebyl bych proti dat tam nejake opravdu zapeklite mistnosti – kdo hral Fish Fillets (II), tak vi, o cem mluvim. I ten posledni level v Portal 2, kde clovek musel nechat unaset gel paprsky, jsem vyresil v pohode za 15 minut + dalsich 15 minut zabralo vyresit, jak znicit ten monitor 🙂

  14. honza napsal:

    jj, fish filets 2 sem hrál, ale nedohrál, ke konci už je to fakt hodně těžký, a mohli by v tom dlc dát neřešitelnou úroven, to by bylo docela zejímavý 🙂

  15. Paturata napsal:

    DLC zdarma – bezva.
    Jinak Fluppy, Portal 2 je zabugovanej až až. 😀

  16. Averon napsal:

    mě ve hře chyběl cake a bylo to moc jednoduchý a krátky. A moc se mi nelíbili ty starý laboratoře a divnej konec myslíte že bude pokračování?

  17. Pasta napsal:

    Nejdřív bych se naučil používat interpunkci, diakritiku a shodu podmětu s přísudkem. Teprve potom bych kritizoval nejlepší hru současnosti a případně své připomínky („…moc se mi nelíbili ty starý laboratoře a divnej konec…“) zdůvodnil. A ano, myslím si že bude pokračování.

  18. newborec napsal:

    Bylo to dlouhý, přiměřeně složitý (Valve není zmagořelý, aby dělalo jen hru, kterou by dohrálo jen pár tisíc šílenců, a ostatní by otrávila), konec není divnej, ale bořžskej. Starý laboratoře jsou vyikající.
    Jinak co se týče bugů: dle mě je Portal 2 jedna z nejmíň zabugovanejch her hned po vydání.

  19. Popoill napsal:

    Ehm s tím Editorem nějak jej nechápu jak jej mám nastavit na Portal 2 (co je Hammer? Jak resetovat SDK? apod.) viz.:http://developer.valvesoftware.com/wiki/Portal_2_with_Alien_Swarm_Authoring_Tools 🙂 a taková zajímavost de editor přizpůsobit co-op?

  20. Patrik Strnad napsal:

    Hammer je právěže ten editor 😀
    a SDK resetuješ jednoduše tak že ho vypneš a zapneš 😉
    http://wiki.p2mods.com/index.php?title=Tutorials
    tady jsou tutorialy na P2 entity jako Funnel,bridge atd..
    A je tam i COOP spawn room se kterym pak mužeš dělat coop mapy.

  21. Pistacie napsal:

    Chci se zeptat dají se teď někde sehnat mapy, které vytvořili ostatní? např. ňáká anglická stránka, fórum atd. hlavně na coop.

  22. honza napsal:

    jj, tady je ta stránka: http://myaperturelabs.com a třeba tahle mapa http://myaperturelabs.com/file.php?id=563 ta je dost dobrá

  23. LukasK3000 napsal:

    To by byla strašná škoda, kdyby byl vážně Portal 2 poslední singleplayerová hra 🙁

    http://www.eurogamer.cz/articles/skonci-valve-se-singleplayerovymi-hrami

    Hlavně že minulý rok měl podle Valve singleplayer budoucnost.

    http://www.eurogamer.cz/articles/valve-singleplayer-hry-maji-budoucnost

  24. honza napsal:

    LukasK3000: to je podle mě od valve docela blbost, například: kdyby byl portál 2 jenom na coop, tak by z toho asi hra roku nebyla 🙁 (ale to je jenom můj názor)

  25. Popoill napsal:

    PS: Jelikož mám staženou verzi Portal 2 a map editor mi nefunguje dle návodu. Je možné aby existoval Editor o něco lepší (jakože by se nemuseli vytvářet neoficiální soubory apod.) Prostě Editor (pouze na Portal 2). Jistě by bylo z toho hodně lidí nadšených ale na druhou stranu co za to? A vůbec existuje už něco takového či bude existovat?

  26. Cake napsal:

    oni tím nemyslí ,že úplně zruší všechen singl, ale jenom, že každá hra bude mít vedle singlu i mulťák (automaticky). to by asi HL 3 už nemohl vyjít, ne?? když je to hra jenom o singl kampani.

  27. Martin napsal:

    podařilo se někomu zkompilovat mapu přes alien swarm – sdk? mě to tam dycky napíše LoadPortals: couldn’t read mapa.prt

  28. Patrik Strnad napsal:

    Martin: Maš tam LEAK – díru v mapě,nahoře na liště na MAP,a tam je Load Pointfile,pak v mapě hledej dlouhou červenou čáru,která právě prochází „dírou v mapě“,a pak zkus znova

  29. Martin napsal:

    neni žádnej pointfile a to neni mapou ale něco je asi špatně nastavený protože mě to dělá uplně u všech map

  30. Alenn napsal:

    Fakt že jo, 6,93 hodin hraní 😀 nic moc, třeba Deus Ex sem hrál 31,93 hodiny …

  31. honza napsal:

    hele, my jsme našli v coopu takovou „místnost“ kde jsou 2 kostky ve vzduchu, a na podlaze je napsáno trigger, dostali jsme se tam díky cheatům (noclip) je to mimo mapu, nevíte co to je? mám screenshot jestli chcete

  32. Pasta napsal:

    Jop to bude nějaká místnost ze který se třeba portujou kostky atd 🙂 Spíš by mě zajímalo kde v COOPu je Companion Cube :/ (nemuzu ji najit ale nespoilujte :P)

  33. Paturata napsal:

    Jo, opravdu tím mysleli, že nebudou dělat SP-only hry, ale že v každé hře bude automaticky i MP. Nevím, proč by to mělo vyřazovat HL3, protože tam klidně může být už „vestavěný“ deathmatch, jako v HL1. 😀

  34. vecernik napsal:

    pasta – nemyslim ze ji najdes. pri normalnim prochazeni na ni nemuzes narazit. Je fakt schovana hodne daleko a pokud ji chces videt, budes muset pro jeji spatreni umrit. (tim jsem te hezky navnadil, ale nenapovedel kde je.. tak si uzij hledani. ja to vzdal a koukl se na netu)

  35. vecernik napsal:

    averon & pasta – pokračování? myslíš třeba:
    http://img718.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=str8.jpg
    .. schvalne kdy prijde dalsi dilek skladacky novyho pribehu..
    (pro ty co to nepochopi – ta holka je Chell a odehrava se to pravdepodobne po skonceni P2 kdy chell „zije“ se svou companion cube)

  36. Tomáš napsal:

    Vecernik: Tak to vypadá že Caroline přežila, co? Já si jí všiml jen díky tomu že sem na dlopuho zkejsnul v těch starých testovacích místnostech a taky díky tomu že se jí potom GLAdOS zbaví-

  37. vecernik napsal:

    Nj.. portal je o tom vsimat si detailu 🙂 ten celkovej pribeh je na dnesni uroven hodne dobrej, ale zabiji ho to, ze vetsina lidi ty jemny detaily prehlidne 🙂

  38. Tomáš napsal:

    To je ovšem jaksi chyba těch lidí, jenže oni potom nadávaj jak to je nesmyslná hra a tak. Lidi nezměníš.

  39. Will napsal:

    Ten turret by mohl mít společnýho něco s turretem, kterej se zachraňuje před spálením při achievementu… Každopádně kde jste ty části toho komixu našli? 😀

  40. Half-lifeblazen napsal:

    Takové lidi kteří si hru neužívají a furt pospíchají mi vaděj znám jeden případ jak jeden ve škole hrál Portal 2 nezajimal mu ani probuzení GLaDOS a ještě na mě křičel „jak jsem to mohl hrát vždyť je to blbost“ je vidět že je hra CoD a jiné jemu podobné hry zlenivěli a rozmazlili =(

  41. Popoill napsal:

    Je fakt že jsem dosti nedočkavý a tak jsem to udělal celkem rychle ale i tak jsem si hru náramně užil včetně co-op 😀

  42. vecernik napsal:

    will – jsem na to narazil nekde na netu.. ale nikde o tom neni ani zminka, tak nevim estli to je schvalne nebo co a jak.. mozna by to chtelo rozsirit mezi vic lidi nebo se treba zeptat na valve-foru. tam jsem se sice regnul, ale nemuzu porad psat.

  43. Half-lifeblazen napsal:

    Tak já jsem byl taky nedočkavý a sfoukl jsem si to taky docela rychle ale sledoval jsem pozorně děj a zkoumal i okolí abych odhalil třeba víc informací o Aperture ve staré části například.

  44. honza napsal:

    vecerník komiks: mě se to moc nezdá (třeba u tý chell nejde ani poznat, že to chell je, na rozdíl od lab rat, tam to jde poznat dobře),a hlavně vydaji portál 2 a potom hned udělaj komiks na portal 3? já myslim, že to udělal nějakej fanoušek P2, ale možná to poukazuje na nějakej P2 mod, to by byl asi dobrej mod.
    PS: ale bacha, už sem se jednou zmýlil (pochyboval jsem, že budou CZ titulky), takže mi moc nevěřte 😀

  45. Jasper napsal:

    Od Valve to určitě není, to bude nějaká fanouškovská práce… Nicméně očekávám Portal 3 celkem brzo 😀 Někdo z Valve loni v nějakém rozhovoru řekl, že plánují ještě jedno nějaké rychlé pokračování, něco ve stylu L4D a L4D 2. A k Portalu mi to celkem pasuje 😀

  46. honza napsal:

    hele, je možný, že mi někdo ukradl 2. account, když tam vůbec nic nemám? ani jednu hru. (nevadí mi to, ale docela mě to znepokojuje)
    moje heslo mělo 14 písmen dlouhý

  47. honza napsal:

    pardon, falešný poplach

  48. honza napsal:

    dívali jste se na připravované módy pro P2? př: tenhle vypadá asi nejlíp http://www.moddb.com/mods/portal-2-lab-rat

  49. honza napsal:

    tady je další zajímavý P2 mód http://www.moddb.com/mods/portal-15
    chtěji udělat Kompletní remake portálu 1 na Portálu 2 engine, s novými hádanky, ale stejnými komorami, to si nedokážu moc dobře představit 🙂

  50. Popoill napsal:

    podle mě je myšleno že prostory zůstanou a jediný co se změní budou nástroje pro splnění lvl

  51. Half-lifeblazen napsal:

    No nápad s tím Portal 1.5 není špatnej akorát mi příjde nelogické třeba s tím portal gunem ve dvojce je vidět jak už je zašlý tou stoletou dobou a v Portal 1.5 by to vypadalo divně ale to je jenom detail a těším se na ten mod jen se bojím že s ním budou problémy jako s Black Mesa Source protože mám pocit že remaky jsou takové prokleté.

  52. honza napsal:

    tahle mapa (vlastně 4 mapy) je hodně dobrá http://myaperturelabs.com/file.php?id=579

  53. honza napsal:

    http://www.youtube.com/watch?v=a8pwk435jRQ umíte to spomalený někdo přeložit? já to zkoušel, ale vyšla mi z toho blbost

  54. Half-lifeblazen napsal:

    No přeložit zrychlenou verzi výkladu od GLaDOSe se mi taky nepodařilo mluvila tak rychle že se to nedalo stihnout a zpomaleně si na to vzpomenout fakt nejde no ale zas jsem se aspoň pořádně zasmál. xD

  55. honza napsal:

    já vám napíšu co mi to ten překladač přeložil, z „and methodically knocking people is hats off – then, i account it high time to get to sea as soon as i can“ na „a metodicky klepání lidí je klobouk dolů – pak, i účet je nejvyšší čas se dostat do moře, jakmile budu moci“
    nedává mi to smysl, ale překladači to asi smysl dává 😀

  56. Pasta napsal:

    Je to citát z Moby-Dicka – „…and methodically knocking people’s hats off – then, I account it high time to get to sea as soon as I can.“

  57. Popoill napsal:

    Jistě to má co dočinění s ARG

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Avatary zajišťovány službou Gravatar. Vyžadované informace jsou označeny *

*