Nové screenshoty a informace z IGN preview

Příval novinek neustává, k včerejšímu video preview vyšlo na portálu IGN ještě klasické textové preview s novými informacemi a několika screenshoty. V následujícím textu je krátké shrnutí zajímavých informací. Pod obrázky je pak popis samotného začátku hry, který obsahuje spoilery!

  • K portálové zbrani se v úvodu hry dostaneme celkem rychle a stejně jako v prvním díle budeme moci ze začátku vytvářet jen jeden portál.
  • Hudba se mění dynamicky v závislosti na aktuální akci. Uslyšíme uklidňující dechové nástroje i živější elektronickou hudbu. Vylepšeny byly i doprovodné zvuky. V některých testovacích komorách můžeme slyšet například cvrčky nebo cvrlikání ptáků.
  • Ve hře je sice 13000 řádků s dialogy, ale ve Valve hru navrhli tak, že během řešení hádanek většinou nikdo nemluví, protože by to mohlo hráče rozptylovat. Pokud se zrovna žádná hádanka neřeší, skoro pořád na hráče někdo mluví.
  • Oproti prvnímu dílu, kde bylo slyšet prakticky jen GLaDOS, uslyšíme mluvit více postav.
  • Ve hře bude spousta humoru.

Spoiler alert! V následujícím textu je popsán úvod hry Portal 2. Pokud nemáte rádi spoilery a nechcete přijít o překvapení, tak již dále nečtěte!

„Toto je umění,“ oznamuje mužský hlas prostřednictvím stropního reproduktoru. Má na mysli malý obdélníkový rámeček na zdi stísněné místnosti. „Po zaznění bzučáku se dívejte na rámeček,“ přikazuje hlas. Bez možnosti odejít nezbývá nic jiného, než splnit rozkaz. Z reproduktoru jde slyšet tikání podobné metronomu. „Nyní byste se měl cítit psychicky osvěžen. Pokud cítíte, že sledování umění neposkytlo potřebné duševní oživení, zaposlouchejte se krátce do této klasické hudby.“ Uklidňující zvuk smyčců se hrnul do místnosti a v zápětí byl neočekávaně ukončen odpuzujícím bzučákem. Poté se vrátíte do své postele v odpočinkovém centru Aperture Science Relaxation Center. Když se pak probudíte, prostředí se kompletně změnilo.

Jste uvězněni ve svém pokoji. Probudil jste se hodně dlouho po tom, co nablýskané a čisté Aperture Science zchátralo a nyní je pohlceno trávou, keři i stromy. Ukazuje se, že jste zapomenutý přeživší a váš pokoj je pouze jedním z mnoha zavěšených ve skladovacím objektu, kde byli umístěni ostatní testovací subjekty čekající na zkoušky.

Nějak takto tedy bude začínat Portal 2. Vypadá to, že po konci prvního dílu Aperture Science nějakým způsobem fungovalo dále a Chell se nedobrovolně účastnila experimentů. Poté se dostala nejspíše do stáze a probudila se o stovky let později…

7 komentářů u Nové screenshoty a informace z IGN preview

  1. LukasK3000 napsal:

    Týjo. Já se tak těším. Díky za stále nové informace. 🙂

  2. Pasta47 napsal:

    Já taky, už aby to vydali !!!

  3. mio96 napsal:

    caw nevi někdo jestli tam bude aj CZ dabing gdyž tam bude tolik dialogu

  4. LukasK3000 napsal:

    JO. To by bylo super.I když nad originál dost často není. 🙂
    Jinak dabing už mám skoro hotový do hry Portal Prelude: http://www.youtube.com/watch?v=_WOr2jGKuJQ

    A tady krátká ukázka z prvního pokusu dabingu Portalu 1:
    http://www.youtube.com/watch?v=E2R9tU65T5M

  5. kundera napsal:

    2mio: myslim že určitě ne, navíc by to pokazilo ten dobrej anglickej dabing 🙂 ovšem titulky by se někdy hodily.

  6. Jasper napsal:

    mio96: Myslím, že český dabing můžeme zcela vyloučit. Prozatím nejsou potvrzeny ani oficiální české titulky…

  7. honza napsal:

    české titulky asi nebudou, ale určitě je udělá nějaký kutil co umí anglicky 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Avatary zajišťovány službou Gravatar. Vyžadované informace jsou označeny *

*