Krátké zprávy #5 – Gamasutra rozhovor, čeština v Portal 2

Aktuálně se toho ohledně hry Portal 2 moc neděje, ale jinak bylo okolo Valve celkem rušno. Vyšlo nové DLC pro Left 4 Dead a Left 4 Dead 2 s názvem The Sacrifice. Valve také odhalilo svou novou hru DOTA 2, která by měla vyjít příští rok. Relativní ticho ohledně Portalu 2 chápu, do vydání ještě zbývá dost času a určitě nechtějí odhalit zbytečně moc informací. Zde si můžete přečíst shrnutí posledních informací:

  • Na serveru Gamasutra vyšel rozhovor s Erikem Johnsonem, projektovým manažerem ve Valve. Celý rozhovor se týká hry Portal 2, ale moc nových informací nepřináší. Za zmínku stojí potvrzení vývojářských komentářů, které můžeme znát již z minulých her od Valve.
  • Portal 2 bude s největší pravděpodobností obsahovat české titulky. Jedná se o komunitní překlad, avšak zaštítěný samotnou společností Valve. Případní zájemci si jej tak budou moci aktivovat přímo ve Steamu. Aktuálně probíhá na Steam Translation Serveru překlad doposud vydaných her od Valve, ale také samotného Steamu nebo komunitní služby Steam Community. Čeština podle mého názoru nebude k dispozici hned při vydání hry, ale až později po uvolnění a přeložení textů. Valve totiž určitě nezveřejní kompletní texty ze hry před vydáním. Aktuálně je již také přeložená produktová stránka hry Portal 2 na Steamu, takže ti, kteří nevládnou angličtině, si ji nyní mohou přečíst i v češtině. Ještě pár slov k samotnému Steam Translation Serveru. Poslední půlrok probíhala uzavřená betaverze, ale nyní je již systém přístupný komukoliv. Pokud tedy umíte anglicky a máte zájem něco přeložit, přihlaste se na zmíněné stránce.
  • Pokud někdo stále preferuje krabicové verze her, může si nyní Portal 2 předobjednat třeba na Xzone. Cena je stanovena na 999 Kč a distributorem je Electronic Arts, stejně jako u všech ostatních retail verzí her od Valve.
  • Poslední zpráva se týká této fanstránky. Byl aktualizován přehled se srovnáním stejných levelů v původní hře a připravovaném pokračování Portal 2.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Avatary zajišťovány službou Gravatar. Vyžadované informace jsou označeny *

*