Portal achievement v nové hře Alien Swarm od Valve

Alien Swarm logoJiž zítra bude na Steamu ke stažení nová hra od Valve s názvem Alien Swarm. Respektive ona to není úplně nová hra. Někdo možná pamatuje modifikaci Alien Swarm pro Unreal Tournament 2004. Tvůrci této modifikace následně pracovali na pokračování Alien Swarm: Infested, což již měla být komerční hra běžící na Source enginu. O hře však od roku 2007 nebyly žádné nové informace.

Tento týden Valve prostřednictvím tiskové zprávy oznámilo, že tvůrci z Black Cat Games pracují od roku 2008 pro ně. Ti tak od té doby pracovali na sérii Left 4 Dead, nyní pracují na připravované hře Portal 2, ale nezapomněli ani na Alien Swarm. Hra vyjde již zítra na Steamu, bude kompletně zdarma včetně zdrojových kódů a vývojářských nástrojů, bude podporovat co-op režim pro 4 hráče a technologii Steamworks. Za zmínku stojí také vylepšená verze Source enginu s lepšími dynamickými stíny, podporou depth of field a několika dalšími novinkami.

Alien Swarm Portal achievementMožná si říkáte, jakou to má vlastně souvislost se hrou Portal 2. Alien Swarm bude stejně jako většina nových her obsahovat achievementy neboli trofeje za splnění určitých úkolů. Celkem bude hra obsahovat 64 achievementů a jeden z nich s názvem Perfect odkazuje právě na Portal.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Avatary zajišťovány službou Gravatar. Vyžadované informace jsou označeny *

*