Oficiální E3 videa

V této aktualitě se můžete podívat na všech 7 videí v HD rozlišení z prezentace na výstavě E3 2010. Všechny ukazují nové prvky a herní mechanismy ve hře.

Meet Wheatley

V prvním gameplay videu je představen charakter jménem Wheatley, což je Personality Core GLaDOSu. Wheatley bude hráče určitou část hry doprovázet.

Zajímavá je informace ohledně dabingu Wheatleyho, kterého nadaboval animátor z Valve. Jedná se o dabing pouze pro prezentační video a ve finální verzi hry vůbec nemusí být. Na oficiálním Valve fóru již běží petice za zachování aktuálního dabingu.

Excursion Funnel

V následujícím videu je vidět první nový herní mechanismus. Jedná se o jakési cesty, kterými můžeme cestovat ve vodorovném i svislém směru a překonávat tak překážky. Cesty se dají přesměrovávat pomocí portálů a zároveň je možné prostřednictvím cest přemisťovat předměty.

Aerial Faith Plate

Další nový herní mechanismus se nazývá Aerial Faith Plate, což je mechanismus na principu katapultu. Může se pomocí něho přemisťovat hráč a také je možné katapultovat předměty.

Thermal Discouragement Beam

Thermal Discouragement Beam je také nový prvek v Portalu 2. Jsou to laserové paprsky, které mohou aktivovat různá zařízení a také s nimi lze ničit střílny. Směr paprsku lze měnit pomocí speciální kostky.

Pneumatic Diversity Vent

Pomocí tohoto zařízení lze ve vhodné kombinaci s portály zneškodnit střílny. Jedná se o velké roury, které v definovaných místech nasávají veškeré předměty.

Repulsion Gel

Repulsion Gel je také nový prvek ve hře. Je to modrá tekutina a hráč v kontaktu s ní dokáže vyskočit výše a dále.

Propulsion Gel

Také Propulsion Gel je nový prvek a funguje podobně jako Repulsion Gel. Jedná se o oranžovou tekutinu a v kontaktu s ní je zvýšena rychlost pohybu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Avatary zajišťovány službou Gravatar. Vyžadované informace jsou označeny *

*